Zoomen is het nieuwe ontmoeten

Zoomen is niet ingewikkeld, je moet het gewoon een keertje doen.

Zelf zoomen

Hoe doe je dat eigenlijk?

Veel mensen zijn al aardig ingeburgerd in het zoomen: met een grote of kleine groep samen een meeting beleven? Ze draaien hun hand er niet meer voor om. Maar lang niet iedereen is zo handig en online al zo goed ingewerkt. Daarom zetten we voor jullie het geheel nog eens op een rijtje.

Wat heb je nodig?

  • Een laptop die goed werkt en snel genoeg is.
  • Een goede, stabiele internet verbinding. Het is aan te bevelen als je zelf een meeting organiseert (host, noem je dat) waar er meer dan tien of vijftien mensen bij je op bezoek komen om een internet kabel aan te sluiten vanaf je routerkast, direct naar je laptop. Hiermee voorkom je dat je verbinding hapert. Niets is zo vervelend als een meeting waarbij je elkaar niet kunt verstaan!
  • Een programma van maximaal anderhalf uur. En als je echt zo’n lang programma hebt, probeer dan het geheel afwisselend te maken door vragen te stellen, in kleine groepjes te gaan, een lied te luisteren of een filmpje te bekijken.
  • Een zoomaccount. Je kunt het gratis uitproberen, maar het is zeker aan te bevelen als je er vaker gebruik van maakt om een betaald account te nemen. Hiermee krijg je meer mogelijkheden tot je beschikking.

Aan de slag

Hieronder is een aantal filmpjes te bekijken waarin uitgelegd wordt hoe een en ander werkt. De eerste drie zijn van Stichting Alpha en dus in het Nederlands. De anderen zijn in het Engels. Je kunt op je eigen laptop de stappen volgen en zo ontdekken hoe je dit zelf kunt toepassen.

Hoe installeer ik een Zoom account?

Hoe maak ik een enquête of vragenlijst (poll)?

Hoe ga ik in kleine groepjes uiteen?

Hoe gebruik ik een white board in Zoom?

Hoe kan ik een filmpje van You Tube laten zien en horen?

Mocht je nog meer vragen hebben en meer willen ontdekken? Google dan op Zoom: internet staat vol met goede ideeën en uitleg hoe je het kunt toepassen. Succes!