Nieuwe programmaleider Umoja

Mira de Boer is opvolger van Herman Bouma.

Wisseling van de wacht

Afgelopen jaren was Herman Bouma het gezicht van Umoja Nederland. Met veel enthousiasme motiveerde hij kerken om met beide benen in de buurt te gaan staan. Maar na een tijdje merkte hij dat het begon te kriebelen, want als programmaleider ben je meer met de regelkant van het werk bezig, dan dat je zelf met je benen in je buurt staat. Daarom nam hij de uitdaging aan om als diaconaal werker in zijn eigen stad, in Amsterdam Osdorp en Sloten, aan de slag te gaan.

Mira de Boer ontdekte juist afgelopen zomer dat ze weer heel graag  werkzaam wilde zijn binnen een organisatie in plaats van zzp-er zijn. Kerken helpen om relevant te zijn in hun eigen buurt, mensen uit de kerk stimuleren om rond te kijken in de wijk en omgeving waar zij wonen, dat is iets wat zij al heel lang op haar hart heeft. En zo kwam deze wisseling van de wacht tot stand.

Zou je eens met Mira een gesprek willen voeren hoe jouw kerk of jij in jouw eigen buurt relevant kan zijn en hoe je dit vorm kan geven? Stuur dan een mail naar mdeboer@tear.nl in voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Mira de Boer is drie dagen per week werkzaam voor Tear als programmaleider Umoja. Daarnaast schrijft en spreekt zij en is samen met haar man Mark voorganger van Rafael Almere. Zij schreef een aantal boeken, waaronder ‘Hoe ik ging doen wat ik niet durfde’ waarbij zij mensen uitdaagt om uit de christelijke bubbel te stappen en volop met beide benen in de buurt te staan.