Umoja gaat ook online

We zoeken naar een mooie mix van on- en offline: een hybride vorm.

Umoja wordt ook online mogelijk.

Corona, Covid-19, Zoomen, online, lockdown, testen, 1,5 meter maatschappij. Zomaar een paar kreten die sinds dit jaar het nieuws overheersen en waar je misschien helemaal genoeg van hebt. Moeten we dan maar wachten en bidden tot alles voorbij is en weer normaal wordt? Wij denken van niet. Ten eerste is de grote vraag of alles weer helemaal normaal wordt en ten tweede weten we niet hoelang het gaat duren. Dit is een tijd van mogelijkheden en herbezinning en daarom maken we bij Umoja ook een pas op de plaats en denken we na over vernieuwing.

Afgelopen maanden zijn bijna alle kerken op de een of andere manier van volledig offline naar geheel of gedeeltelijk online gegaan. Vergaderingen, samenkomsten, gebedsmeetings, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel online. Natuurlijk kan zo’n scherm het lijfelijke contact nooit vervangen, maar wie vindt het niet prettig om na de vergadering van een uur – het gaat een stuk zakelijker en sneller online – weer met beide benen op de bank thuis te kunnen zitten, in plaats van eerst de kerkzaal nog te moeten opruimen en naar huis te rijden?

Wij denken dat het online werken voordelen met zich meebrengt en dat een mooie mix tussen on- en offline een geweldige aanvulling kan zijn op het praktische Umoja materiaal. Een goede hybride vorm waarbij gebruik gemaakt van de voordelen van beide manieren.

Zoals gezegd gaan we komende tijd deze hybride vorm vormgeven en zullen we het de gebruikers van Umoja aanbieden. We hebben al een paar stappen gezet. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Klik dan door naar Umoja online. Heb je zelf ideeën hoe dit goed zou kunnen werken of ben je misschien allang online aan de slag gegaan? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar mdeboer@tear.nl.

Ga je naar een kerk die nog niets met Umoja doet maar heb je behoefte aan leuke ideeën om elkaar online coronaproof te ontmoeten? Klik dan door naar coronaproof ontmoeten

Heb je trouwens gezien dat we een online smaakmaker van Umoja hebben ontwikkeld? Je ontdekt in vier online meetings met bijbelstudies en gespreksvormen meer over wat Gods plan is met je omgeving, en hoe je met jouw talenten hieraan kunt bijdragen. Via de website van Tear kun je het boekje gratis aanvragen.