Reizend boek

Ieder schrijft, tekent, plakt iets. Of je zet er gewoon een vraag in.

Een boek dat je met elkaar schrijft

Een dik schrift, met een harde kaft en heel veel pagina’s: dat heb je nodig om een reizend boek te maken. Een boek dat niet door één persoon volgeschreven wordt, maar wat je met elkaar vormgeeft. Hoe gaat dit in zijn werk?

Nodig

  • Een dik schrift, liefst met een harde kaft
  • Een beetje lef en creativiteit
  • Een vraag

Uitvoering

Ieder gezin, echtpaar, single, kind, volwassene en tiener doet mee met dit project. Het start in het eerste gezin. Zij schrijven allemaal iets in het boek. Dit kan een mooie gedachte zijn naar aanleiding van een boek, preek, lied. Misschien een songtekst, een vraag, een tekening of gedicht. Iemand plakt er misschien een foto in, een theezakje met indringende vraag of het bioscoopkaartje wat nog in zijn of haar zak zat. Het maakt niet uit wat, iets wat je bezig houdt en wat je mooi vindt om aan een ander door te geven. Je verzint bovendien een vraag die je aan de volgende persoon zou willen stellen.

Vervolgens breng je het boek naar de volgende persoon. Natuurlijk stop je dit niet door de brievenbus, maar drink je even een kopje koffie, thee of wijntje. Zo wordt het boek doorgegeven van de ene persoon naar de andere, van het ene huis naar het andere.

Opties

  • Je zou het per thema kunnen doen: Advent; wat betekent Kerst voor jou. Of per onderwerp waar je in de gemeente mee bezig bent.
  • Je kunt het in de buurt doen met de vraag wat je droom is voor je buurt komende zomer.
  • Het kan onder de kinderen, tieners of jeugd of juist ouderen gedaan worden (per doelgroep)
  • En je zou ook kunnen besluiten om het boek uiteindelijk aan iemand te geven die (fysiek) niet in staat is om naar de dienst te komen of een zendeling van de gemeente in het buitenland.