Aan de slag met Umoja,
voor lokale stichtingen Present.

Beste Present-collega,

Leuk dat je aan de slag wilt met Umoja!

Ik zou zeggen: “Ga er met je operationele team even rustig voor zitten, pak de laptop erbij en kijk samen naar de (eerste!) videotraining van Present Nederland”. In 15 minuten leggen wij, Peter Trommel, Harry van Wieren en Tiemen Zeldenrust, uit hoe jullie met Umoja aan de slag kunnen. Pak een bak koffie of thee, print de hand-out en maak je aantekenen. Zie hier: een training op locatie.

In iedere plaats zal Umoja weer op een andere manier starten: een gesprek met kerkenraad, een workshop op een gezamenlijke kerkendag of een Umoja inspiratiedienst.  We denken daarom graag met je mee wat voor jullie de beste route is. Het is echter nu de tijd om afspraken te maken met de predikanten en/of missionaire teams omdat de reguliere activiteiten zijn gestopt.

Materiaal om te gebruiken:

  • Hand-out bij de video training: Aan de slag met Umoja;
  • Handleiding voor de kerngroep met veel praktische informatie;
  • Wil je meer exemplaren van de Umoja Light versie (a € 4,95)? Deze zijn te bestellen via deze link.
  • Heb je materiaal nodig om PR te maken bij kerken (folders, Umoja Light versie), neem dan contact op met Herman Bouman.

We hopen dat jullie enthousiast worden, we zien uit naar je reactie.

Tiemen Zeldenrust

‘Umoja helpt kerken met beide benen in de buurt te staan’, met deze slogan hebben Tear en Present de afgelopen maanden een start gegeven aan het Umoja programma in Nederland. Want Umoja past precies bij Present: we willen kerken helpen met omzien naar hun medemens in de buurt, wijk, dorp of stad. Hoe en waarom jullie daar als lokale stichting aan mee kunnen werken, vind je op deze pagina.

 

Sinds 1 juni jl is Herman Bouma aan de slag als programmaleider van Umoja Nederland. Hij is geschoold theoloog en cultureel antropoloog, en werkte de afgelopen jaren als algemeen coördinator van Stichting Present in de Zaanstreek, Amsterdam en Haarlem. Herman zal de verdere ontwikkeling van Umoja coördineren. Hij geeft leiding aan het operationele team, waaronder de Umoja-trainers, en onderhoudt het contact met de groeiende groep kerken, co-creators en lokale Present-stichtingen die met Umoja gaan werken.