GKV Amersfoort Kandelaarkerk

wp_reset_postdata(); ?>

GKV Amersfoort Kandelaarkerk

We zijn één van de negen gemeenten van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Amersfoort. Onze gemeente is een levendige stadsgemeente met ongeveer 480 leden: jongeren in opleiding, gepensioneerde ouderen, starters en vijftigers, gezinnen met jonge of oudere kinderen.

Ons ideaal: Een eigentijdse gemeente die de kenmerken heeft van de eerste christelijke gemeente in Jeruzalem, zoals je kunt lezen in het Bijbelboek Handelingen. Deze kenmerken zijn:

  1. trouw aan het onderwijs van de apostelen
  2. avondmaal vieren en bidden
  3. een gemeenschap vormen en gaven delen
  4. getuigen van ons geloof

De Kandelaarkerk is nog in het tweede jaar van het Umoja proces. Naast dat ze Umoja inpassen in hun eigen al bestaande activiteiten geeft Umoja hen nieuwe ideeën. Onlangs hebben zij de avond met de wijkdeskundigen gehad. Derk schreef hierover: “Vanavond een hele toffe avond gehad met de “wijkdeskundigen” Aanrader voor andere kerken om dit op te pakken!  Met veel gemeenteleden uit de Kandelaarkerk zijn we in gesprek gegaan met professionals uit de wij. Door professionals uit verschillende vakgebieden uit te nodigen, ga je met ander ogen naar je buurt kijken. Je hoort meer en voelt meer en krijgt meer gevoel van urgentie om de verschillende problematieken in de wijk aan te pakken!”

Adres:

GKV Amersfoort Kandelaarkerk

Heiligenbergerweg 64
3816 AL Amersfoort

Website: url link naar nieuw venster

Jaar:

2015 – 2017

Quote van de kerk