Kerk in de buurt in crisistijd

Juist nu kan de kerk hoop bieden!

Kerk in de buurt in crisistijd

hoe kunnen we als kerken hoop en herstel bieden tijdens de coronacrisis?

Het lijkt er op dat veel kerken er inmiddels in slagen om op creatieve manieren invulling te geven aan digitale diensten. Ook steeds meer kerken vinden manieren om ook meer informeel ‘samen’ te komen. Kringen ontmoeten elkaar via Zoom en er zijn digitale koffiemomenten.

Behalve de verbinding met elkaar zijn ook veel kerken met initiatieven gestart om er te zijn voor hun omgeving. Veel kerken zijn actief betrokken bij nietalleen.nl en bieden boodschappenhulp of een luisterend ook, zoals de Fonteinkerk in Buitenpost die de ‘luisterpost’ in het leven riep, voor mensen die gewoon even willen praten.

Voor sommige kerken is dit ook een uitdaging. Als je voor deze crisis al weinig verbinding had met de buurt is het best lastig om nu aansluiting te vinden. Bovendien vraagt deze tijd al best veel van mensen en zitten de meeste mensen niet te wachten op nog meer activiteiten. Om kerken hierbij te ondersteunen hebben we materiaal ontwikkeld waarmee je met je kerk of groep online aan de slag kunt gaan. In het boekje ontdek je aan de hand van Bijbelstudies en gespreksvormen meer over wat Gods plan is met je omgeving, en hoe je met jouw talenten hieraan kunt bijdragen. Via de website van Tear kun je het boekje gratis aanvragen.