Vragen die veel gesteld worden

Hieronder antwoorden op een aantal veel voorkomende vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, stel hem dan via het contactformulier

Hoe zit het met…

… kerken die geen eigen gebouw hebben? Hoe kunnen wij met beide benen in onze buurt staan?

Hebben jullie kringen? Zijn er groepen mensen die met elkaar optrekken? Het traject is nu zo vormgegeven dat het heel goed uit te voeren is met (losse) groepen.

… mensen die in een kerk zitten die muurvast zit, waar écht geen beweging in te krijgen is?

Mijn kerk wil niet, maar ik wil wel en woon in een straat met een paar christenen. Hoe kunnen wij in onze eigen straat iets betekenen?

De vernieuwde versie van het materiaal Met beide benen in de buurt bevat de mogelijkheid om gewoon als groepje dit traject in te gaan. Het leuke is dat je op deze manier op een structurele manier relevant leer te zijn in jouw buurt, in plaats van af en toe een losse actie uit te voeren.

… rijke buurten, wijken die niet zozeer een duidelijke nood hebben?

Vaak zijn programma’s namelijk gericht op de sociaal zwakke onderkant van de maatschappij. Ik woon in een welgestelde buurt, is het programma dan voor mij wel interessant?

Wat zijn jouw sterke kanten, jouw vaardigheden en jouw mogelijkheden? Wat zie je in jouw buurt? Wat zijn noden, problemen, maar ook wat is mooi en goed? Wat gebeurt er? Waar zijn de mensen uit jouw buurt, wat houdt hen bezig? Heb je connectie of is er een kloof, hoe kun je de kloof overbruggen?

Iedere persoon is uniek, iedere groep is uniek en daarom zal de uitwerking van het traject ook uniek zijn en specifiek voor jouw buurt. Laat net als bij de andere trajecten nood en ellende niet de drijfveer zijn, maar verbinding, liefde en positieve mogelijkheden.